Burj Khalifa bezoeken

Voor bezoekers zijn er drie mogelijkheden om Burj Khalifa te bezoeken, tenzij je er zelf woont of werkt (of kennissen/vrienden/familie hebt die in Burj Khalifa wonen of werken). We zullen ze hier alle drie beschrijven.

[1] At The Top Dubai

De meeste voor de hand liggende manier is om via “At the Top” naar het observatiedek op de 124e verdieping te gaan. Van hieraf heb je een fabelachtig uitzicht over Dubai. Bij veel vocht in de lucht kan het uitzicht beperkt zijn. Dit gebeurt vooral aan het begin en het einde van de dag. Het observatiedek beslaat bijna een hele cirkel van 360 graden. Hiervan is ongeveer de helft volledig achter glas. Dit is het deel waarbij je in westelijke richting op Burj Al Arab en Dubai Marina uitkijkt. Je kunt in de zee het project “The World” zien liggen. Het nadeel dat dit deel volledig achter glas zit is dat het je mogelijkheden om foto’s te maken heel erg beperkt. Het open deel van het observatiedek laat je in oostelijke richting kijken. Je hebt een fraai uitzicht op de hoge gebouwen van het Financial District rondom de. Shaikh Zayed Road. Ook mooi is het zicht op de waterpartij met de Dubai Fountain, het Address Hotel en Souk Al Bahar. ‘s Avonds kun je na zonsondergang hier genieten van de fonteinshow. Zorg wel dat je bijtijds een goed plekje hebt, want het is dan meestal erg druk. Voor de toegangstickets die rond zonsondergang toegang geven tot het observatiedek geldt er een toeslag. De exacte uren dat het hogere tarief geldt is afhankelijk van het seizoen.

Sinds 2014 is er een nieuwe verdieping geopend voor het publiek: Burj Khalifa At The Top SKY. Deze is gevestigd op de 148e verdieping en biedt je een nog waanzinniger uitzicht vanaf een hoogte van maar liefst 555 meter. Deze VIP-lounge is aanzienlijk luxer dan de andere twee verdiepingen en er mogen slechts vijftig mensen tegelijkertijd naar binnen. Hierdoor heerst er een betrekkelijke rust en heb je volop de tijd om op je gemak foto’s te maken. Arabische koffie, gratis Wi-Fi en een persoonlijke rondleiding zijn inbegrepen.

Burj Khalifa

[2] At.mosphere

Een alternatieve manier is om de At.mosphere Lounge of het At.mosphere restaurants op de 122e verdieping te bezoeken. Je hebt in het restaurant wel te maken met een minimaal te besteden bedrag van AED. 500 per persoon (ongeveer 125 euro) voor een lunch, 800 AED voor een tafel aan het raam tijdens een diner. Voor de lounge kun je een Afternoon Tea reserveren voor 580 AED per persoon (530 AED voor een tafel die niet aan het raam staat) of een avondtafeltje reserveren waarbij je minimaal 250 (aan het raam) of 200 AED dient uit te geven. Nadeel van de het restaurant en de bar is dat het uitzicht helemaal achter glas is. Als je mooie foto’s wilt maken dan beperkt dat die kans zeer erg, tenzij dat je de camera recht tegen het glas houdt. Vooral als het buiten donker is, is het zeer lastig om mooie foto’s te maken zonder een weerspiegeling van het interieur op de foto te krijgen.

[3] Het Armani Hotel

De dure methode is om in het Armani hotel te verblijven. Het hotel dat helemaal ontworpen is door topdesigner Giorgio Armani is gesitueerd op de eerste acht verdiepingen en de 38e en 39e verdieping van Burj Khalifa. Dit zeer luxe hotel is door de situering alleen al een unieke ervaring. De kamers zelf zijn daarnaast ook een toonbeeld van luxe en design. Voor een verblijf in een van de standaard kamers moet je rekenen op minimaal enkele honderden euro’s per nacht. De prijzen van de suites liggen nog veel hoger. De 390 vierkante meter tellende Armani Dubai Suite is het toppunt van luxe. Naast een eigen achtpersoons eetkamer, twee luxe slaapkamers en eigen privé-gym zijn de waanzinnig mooie uitzichten bij de gepeperde rekening inbegrepen.