Burj Khalifa fotograferen

Burj Khalifa is voor fotografen een object om van te smullen. Natuurlijk is deze hoogste toren ter wereld al een fraai staaltje van architectuur en daarom de moeite van het fotograferen meer dan waard. Ook binnen zijn er een aantal mooie plaatjes te schieten zoals van het glazen sculptuur van Burj Khalifa bij de entree van At the Top, de lift, het interieur van At the Top en de wandelgangen naar de uitgang. Spectaculaire foto’s maak je  natuurlijk vanaf het observatiedek. Je moet er dan wel voor zorgen dat je een geldig toegangsticket hebt.

Burj Khalifa op de foto zetten

Wie Dubai bezoekt en van fotograferen houdt die zal ongetwijfeld Burj Khalifa op de foto willen zetten. Er zijn verschillende manieren, momenten en hoeken om dat te doen. De meest gebruikte plek om Burj Khalifa te fotograferen is vanaf het terras voor de Dubai Mall inclusief de brug naar Souk Al Bahar. Ook fraai is om het vanaf het terras voor hotel The Address Dubai Mall te doen, waardoor je de prachtige brug meepakt op de voorgrond.

Wie de toren in zijn geheel op de foto wil zetten die moet er rekening mee houden dat de fotocamera of lens toch wel richting groothoek moet gaan (15-16 mm op APS-C body of maximaal 24mm op full-frame body). Indien je dat niet bij je hebt dan kun je er beter voor kiezen om een andere positie te kiezen (verderaf) of een andere hoek.

Het mooiste is Burj Khalifa op twee momenten: bij een strak blauwe lucht overdag (en de zon niet van voren) of ‘s avonds net na zonsondergang tijdens het blauwe uurtje. Als je overdag vanaf Dubai Mall, The Address Dubai Mall of de brug wilt fotograferen dan kun je dat het beste voor 13 uur doen, omdat anders de zon in een verkeerde hoek valt. In de middag kun je beter positie kiezen aan Emaar Boulevard aan de zuidkant van Burj Khalifa.

‘ s Avonds fotograferen kun je het beste op een statief doen. Hoewel het met een goede lichtsterke lens heus wel lukt om een scherpe foto te maken zul je zien dat de echt spectaculaire foto’s toch echt om statiefwerk vragen.

Burj Khalifa fotograferen

Vanaf het observatiedek fotograferen

Het observatiedek op de 124 verdieping biedt je de mogelijkheid om prachtige foto’s vanaf grote hoogte te nemen van Dubai. Het observatiedek is deels buiten en deels binnen. Vanaf het buitendeel kun je door openingen in het glas vrij naar buiten fotograferen. Het deel dat binnen is heeft als nadeel dat je altijd door het glas zult moeten fotograferen, met alle weerspiegelingen ten gevolge. Dit kun je helemaal of deels ondervangen door het gebruik van een polarisatiefilter. Het open deel zorgt voor uitzicht in noordelijke en westelijke richting. Het business district (met alle hoge gebouwen langs Sheikh Zayed Road) en deel van Downtown Dubai zijn prachtig vast te leggen. Richting het zuiden (Burj Al Arab & Palm Jumeirah) en het westen (kust en The World) zul je door de ramen moeten fotograferen. Het meenemen van spiegelreflexcamera’s en statieven is toegestaan.