Burj Khalifa tickets

Het observatiedek van Burj Khalifa is een prachtige methode om te ervaren hoe hoog dit bouwwerk is. Met supersnelle liften wordt je vanaf de begane grond naar de 124e verdieping gebracht die je een fantastisch uitzicht biedt over Dubai. Het observatiedek is de beste manier om Burj Khalifa te bezoeken. Het behoort dan ook tot de topattracties van Dubai.

Vanaf de 124e verdieping heb je zowel een uitzicht van binnenuit als een observatiedek in de buitenlucht. Dit is de beste plek om foto’s van het weidse uitzicht te maken. In de zomer kan het buiten wel erg warm zijn. Als de klimaatstatistieken van Burj Khalifa bekijkt, dan begrijp je wat we bedoelen.

Met een entreeticket voor ‘At The Top Dubai’, zoals het observatiedek heet, mag je ook naar de hogergelegen 125e verdieping. Dit deel is later toegevoegd vanwege de grote vraag naar tickets. Op deze wijze werd de capaciteit in een keer verdubbeld.

Openingstijden

Het observatiedek is alle dagen geopend vanaf 8:30uur ‘s morgens. Vanaf zondag tot en met woensdag sluit het dek om 22 uur ‘s avonds. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is het dek tot middernacht geopend. Vanaf drie kwartier voor sluitingstijd kun je niet meer naar binnen. Je koopt altijd een ticket voor een vast tijdslot. Binnen dat half uur mag je naar boven vertrekken. Eenmaal boven mag je zo lang blijven als je wilt.

tickets

Prijzen

Voor At The Top Burj Khalifa gelden tegenwoordig flexibele prijzen. Het tijdstip van je bezoek bepaalt wat je betaalt. De laagste prijs is AED 99 voor volwassenen en AED 57 voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor de zogenaamde ‘prime hours’ betaal je meer: AED 159 voor volwassenen en AED 92 voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Kinderen tot en met 3 jaar mogen altijd gratis mee naar binnen.

Reserveren kan zowel via internet als aan de balie van At The Top in de Dubai Mall. Via de officiële site reserveren kan vanaf 30 dagen voordat je At The Top bezoekt. De beschikbaarheid per tijdsvak is direct zichtbaar op de website. Populaire tijdstippen, feestdagen en vrijdagen kunnen vrij snel vol zitten. Voor de uren rond zonsondergang geldt er een verhoogde toegangsprijs. Welke exacte tijdstippen dat zijn verschilt per maand, omdat de tijd van zonsondergang ook verandert gedurende het jaar.

Tickets voor Burj Khalifa SKY

Als je ook de 148e verdieping wilt bezoeken dan kun je dat alleen maar doen door vooraf te reserveren. Dat kan via deze site. Entreekaarten voor Burj Khalifa SKY kosten 300 of 500 AED per persoon, afhankelijk van het moment waarop je deze luxe lounge bezoekt.

Hoe lang mag je boven blijven?

Als je eenmaal boven bent mag je zo lang op het observatiedek verblijven als je wilt. Uiteraard moet je wel naar beneden als het sluitingstijd is. Wie van het uitzicht in het donker wil genieten die zou ervoor kunnen kiezen om een half uur voor zonsondergang naar boven te gaan. Je kunt dan de stad zien veranderen in een prachtig verlichte metropool en als je lang genoeg wacht meteen genieten van de fonteinshow van Dubai Fountain die ieder half uur beneden plaatsvindt. Van bovenaf zie je patronen die je vanaf de grond niet ziet.